BESTILL NETTKURS NÅ

GRAVID OG VONDT I BEKKENET

Har jeg bekkenløsning? Hva kan jeg gjøre selv når jeg er gravid og har vondt i bekkenet og ryggen? Disse og andre spørsmål får du svar på i kurset. Vi har  satt sammen våre aller beste tips, råd og forebyggende tiltak for deg.

Ønsker du å vite mer om:  

  • Hva er bekkenløsning 
  • Å snu den onde sirkelen du er kommet i sånn ar du kan takle hverdagen din bedre
  • Hva du kan gjøre for å forebygge smerter
  • Hvordan gjøre dagligdagse bevegelser på en bedre måte sånn at du klarer mer
  • Hvordan fungere best mulig på jobb
  • Enkle øvelser for bekkenet som du kan gjøre selvom du har vondt
  • Hva som er trygt å trene når du er gravid
  • Hva skjer med bekkensmertene etter fødselen

-da er dette kurset perfekt for deg!

Kurset gir en oversikt over de vanligste plagene i svangerskapet. Kurset tar opp hvordan bekkenet fungerer når du er gravid, hva bekkenløsning er, hvilken trening som er trygg og gir deg helt konkrete tips for bedre livskvalitet i svangerskapet. 

Kurset er ment som en håndbok for deg som er gravid og som ønsker å tilegne deg mer kunnskap om endringene som skjer i kroppen i svangerskapet, og hvordan du skal håndtere nerve, muskel- og skjelettplager.

Kurset er også for deg som undrer deg: “Hvorfor kommer plagene mine? Kan behandling hjelpe? Hvorfor kommer smertene ofte tilbake? Hva kan jeg gjøre selv? Hva kan jeg gjøre for å forebygge?” 

 

Bestill kurs

Meld deg på kurset

Få tilgang på hele kurset med en gang.  Du kan enten ta kurset fra begynnelse til slutt, eller gå til leksjonene som er mest relevant for deg. Helt i ditt eget tempo.

Hva får du?

Det er tilsammen 7 moduler og 68 leksjoner med materiale for deg som er gravid og har vondt.

Hvor lenge har du tilgang?

Du har tilgang til kurset i 9 måneder.

Ta en titt inne i kurset

Her kan du se hvordan det ser ut inne i kursportalen.

 

"GRAVID OG VONDT I BEKKENET: Etter 30 i jordmorfaget, synes jeg fremdeles det er vanskelig å komme med gode råd til gravide med bekkensmerter. Det blir mest dette med å gå ut av sengen med samlede ben, og prøve å ha god tid og ikke stresse når du er ute og går. Jeg vet også at gravide kan få vondt i bekkenet av å støvsuge da det er belastende med både bøy og vri bevegelser. Men utover dette har jeg rett og slett mest snakket varmt om kiropraktorer, og oppmuntret til å gå til behandling.

Det var derfor med stor interesse jeg gikk i gang med å se på innholdet i kurset. Jeg ble aldeles overveldet av mengden informasjon som kommer frem. Her blir det så fint beskrevet hvordan alt i kroppen henger sammen. Det formidles et helhetlig bilde av hva som påvirker smerte. Så er det mange helt konkrete problemstillinger med tips til hva du selv kan gjøre. Særlig likte jeg instruksjonene med tøyeøvelser, for dette vet jeg vil kunne ha en gunstig innvirkning på fødselsarbeidet også. Kurset er delt inn i tematiske moduler, slik at det er lett å orientere seg. Du kommer nok for eksempel til å se treningsvideoene mange ganger, for dette inspirerer til trening.

Jeg mener at kurset er et flott redskap for gravide med bekkensmerter til å kunne både forstå bedre og ta tak i situasjonen slik at det blir en bedre graviditet og en god fødselsopplevelse. "

Bippi Trovik
Jordmor

"Som fastlege gjennom endel år så har jeg sett mange gravide som sliter med smerter i nedre rygg og bekken. Ofte beroliger jeg pasienten med at dette er en ufarlig lidelse og er dessuten ikke sjelden blant gravide. Dette er dessverre ofte bare en fattig trøst for den smertelidende. Utover dette forsøker jeg ofte å forklare årsakene til smertene som at dette skyldes forandringer i sener og ligamenter. Mitt førstevalg i behandlingen er å oppfordre pasienten til generell bevegelse i form av lett mosjon og styrketrening. Dette er relativt overfladiske og generelle råd som kanskje ofte ikke er tilstrekkelig.

Alternativt er å henvise pasienten til fysikalsk oppfølging som for eksempel kiropraktor eller fysioterapeut. Det foreligger, meg bekjent, ingen åpenbar felles formening (konsensus) på hvordan man best ivaretar gravide pasienter med bekkensmerter utover å anbefale til aktiv livsstil.

Jeg har hatt et meget godt utbytte av dette kurset som har gitt meg økt læring og innsikt. Mine råd og veiledninger til pasienter med bekkensmerter vil heretter være langt mer nyansert og oppdatert og jeg vil ta jeg med gode råd og læring i lys av å være fastlege. Pasienter med bekkensmerter som eventuelt tar dette kurset vil selv øke sannsynligheten betraktelig for at denne opplever lindring, nettopp gjennom økt bevissthet og læring.

Dette kurset må derfor være helt perfekt for gravide og andre som ønsker en lettfattelig, men samtidig grundig, informasjon og forklaring på fenomenet bekkensmerter."

Anders Sørfonden
Lege

"” Wow for et kurs! Jeg har akkurat født mitt tredje barn og hadde ønsket jeg hadde et slik kurs allerede med barn nr 1.
Kurset dekker alt som har med bekkenplager under og etter graviditet å gjøre! Det forklarer på en veldig god måte hvordan bekkenet fungerer, hvorfor du får vondt og hva som er bekkenløsning/bekkenlåsning.

I tillegg får du mange konkrete tips på hva du kan gjøre selv i form av øvelser og ting du som gravid bør tenke på i hverdagen. Kurset er oversiktlig og har et fint opplegg med korte videoer og tekster som er enkelt å finne frem og tilbake til. Den fungerer utmerket både på pc og på mobilen. Jeg kan varmt anbefale dette kurs, både til deg med men også til deg uten bekkensmerter. ”"

Emma
Mor til tre

KURSETS INSTRUKTØRER

ELISABETH AAS-JAKOBSEN, DC, MSC

Elisabeth har jobbet som kiropraktor i 24 år og spesialisert seg på behandling av gravide, bekkenplager og barn. I 2006 grunnla hun Bekken og Barn, og har hjulpet tusenvis av vonde bekken. Hun er ideinnehaver til "bbhugmeputen", og videreutviklet den sammen to kiropraktorkolleger fra ide til produkt. Hun fikk prisen "Årets Kiropraktor" i 2017. Hennes store lidenskap er livskvalitet i alle faser av livet. Hun er mor til to voksne gutter.

 

TOVE VILLUMSTAD, MENSENDIECK FYSIOTERAPEUT OG AKUPUNKTØR

Tove har jobbet med gravide i mange år og er spesielt opptatt av kvinnehelse, og hvordan bevegelsesmønsteret ditt påvirker deg. Tove er mamma til tre barn, og er tvillingmamma.

MARINA NEDOVIC, FYSIOTERAPEUT

Marina er fysioterapeut og jobber på Bekken og Barn. Hun er spesielt opptatt av trening før, under og etter graviditet, samt yoga/mindfulness/meditasjon.

HELENE MEIDELL, KIROPRAKTOR

Helene er utdannet kiropraktor og spesialiserer seg på behandling av gravide bekkenplager og barn.

Gravid og vondt i bekkenet

Bestill kurs

Om Bekken og Barn

Bekken og Barn er Norges første tverrfaglige klinikk som spesialiserer seg på behandling av gravide, bekkenplager og barn. 

I løpet av de siste 14 årene har vi hjulpet tusenvis av gravide med plager relatert til svangerskap og tiden etter.  Vi er lidenskapelig opptatt av livskvaliteten din.

Vår visjon er et godt svangerskap og en god start på livet. 

Våre verdier er glede, vekst, tverrfaglig samarbeid og spisskompetanse, tillit, trygghet og frihet. 

Close

Legg igjen din e-post og motta gratis 5 enkle verktøy som hjelper deg å beholde kontroll over følelsene dine i møte med dominerende mennesker